Rágcsálóírtás

A rágcsálóirtás elsősorban a patkányirtás és egérirtás területére korlátozódik. Egészségügyi rendeletek is kötelezik az élelmiszerforgalmazókat és gyártókat a rágcsálóirtás szakszerű elvégeztetésére.

A rágcsálóirtás melletti legfontosabb érv: a rágcsálók fertőzéseket terjesztenek, így szerepet játszhatnak járványok kialakításában különféle kórokozók hordozásával, melyek az emberre is átterjedhetnek. A szennyezett helyeken tartozkodó rágcsálók a testükre tapadt kórokozókat élelmiszerekre is átvihetik, így különféle vírusok terjesztésében is szerepet játszhatnak. A rágcsálóirtás ezért nagyon fontos tevékenység, melyet szakemberrel kell elvégeztetni!

 

Patkányirtás


Vándorpatkány:
PatkányirtásÉjszakai állat rejtett életmódot folytat nappal fészkében tartózkodik. Társas élőlény hordákban él, általában az épületek közelében földlyukakban alakítja ki búvóhelyét, de nagyvárosokban a csatornahálózatban is megtelepszik. Minden megeszik de ha teheti válogat, sokféle élelmiszert végigkóstol de csak a számára megfelelőt fogyasztja el. Romlott, penészes, dohos élelmiszert nem eszi meg, az éhezést és a szomjúságot rosszul tűri, ilyenkor akár az utódjait és a beteg társait is felfalja. A patkányirtás fontos feladat, mert meg kell akadályozni a patkányok elszaporodását, mivel egy patkány párnak évente 400-800 utódja is lehet, amelyek három hónapos korukban ivaréretté válnak és 2-3 évig élnek.

 

A patkányirtás rendkívül fontos! A védekezés lehetőségei a rágcsálók ellen: mérgezett csalétek kihelyezése erre a célra gyártott patkányetető szerelvény segítségével.

 

Egérirtás


Háziegér:


EgérirtásFészkét épületen belül falak mentén lyukakban, vagy régóta felhalmozott és nem bolygatott anyagokban alakítja ki. Keveset vándorol, ha kedvező életfeltételeket talál, akár egész életét egy 1,5-2 méter sugarú körben leélheti. Mindenevő, bármely növényi és állati eredetű anyagot elfogyaszt, kártétele óriási ezért az irtása nagyon fontos. Egy egérpárnak optimális körülmények között évente 1000 utódja is lehet.

Güzüegér:


Szabadban szénakazlakban, faodvakban él, de télen a hideg miatt, illetve táplálékszerzés céljából a kertes házakba, vagy raktárakba húzódik be. Szabadban fű és gabonafélék kalászát fogyasztja, de rovarokkal is táplálkozik, zárt térbe behúzódva a házi egérrel megegyező táplálékot fogyaszt.
A védekezés lehetőségei az egerek ellen: mérgezett csalétek kihelyezése erre a célra gyártott egéretető szerelvény segítségével.

© 2017 3DcleanService